21 juni 2020

Donderdag 21 Juni 1945. Oos : Hier in dit bureau ook weer: iedereen rookt Engelse sigaretten. Overal corruptie.


Donderdag 21 Juni
Vanmorgen eerst achter enkele dingen aan: de vrouw van Borris is hier nog niet gerepatrieerd. Verder gaat de reis per rode kruis wagen naar Utrecht niet door, maar ik kan een briefkaart meegeven. Dinsdag zouden we eventueel mee kunnen. Hier in dit bureau ook weer: iedereen rookt Engelse sigaretten. Overal corruptie.
Vertrek van de Noorderlingen en Hans. Ze gaan met een veewagen en zijn vanavond om negen uur thuis! Bob blijft achter, de dokter heeft TBC ontdekt, en het onderzoek is nog niet afgelopen. Zielig voor Bob, TB is ellendig.
Thijs vertrekt ook, zodat Jan en ik met Bob achterblijven. Ons transport tegen 6 uur aangekondigd, gaat niet door. We gaan maar naar een concert van het Maastrichts stedelijk orkest. Lang niet slecht. De solist Maria Schreuder zingt de aria “Ach ich habe sie verloren” uit Orphuis in het Frans. Het klinkt erg gek, als je de Duitse tekst gewend bent.

Jan : 


Donderdag 21Juni 1945.
Vanmorgen de stad ingeweest en geprobeerd te weten te komen of Borris en zijn vrouw al gerepatrieerd zijn. Resultaat natuurlijk nihil. Op de terugweg de O.L. Vrouwekerk bezichtigd, die me erg tegenviel.
Voor N. en Z. Holland zou vanavond een transport gaan, dat echter plotseling werd afgelast. Dus zitten we hier nog minstens 24 uur. De reden schijnt een geval van vlektyphus in den transporttrein te wezen. Hopelijk veroorzaakt het geval hier geen quarantaine. In ieder geval kunnen we a.s Dinsdag met een Rode Kruistansport mee door bemiddeling van Hillen.
’s Avonds naar een concert geweest, dat werkelijk uitstekend was.
...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...