28 december 2019

Donderdag 28 December 1944. Oos : Om half vijf ga ik ook weg, papiertje van Jüngling gekregen toen H. weg was!


Donderdag 28 Dec.
Vandaag voornamelijk aan mijn oudejaarsavond speech gewerkt. Hofmeijer komt even kijken, blijft helaas een beetje lang. Om half vijf ga ik ook weg, papiertje van Jüngling gekregen toen H. weg was! Nòg geen snaps
Bezoek van Herzberge c.s. Eerst met Kees en Witkop even gegeten. Jan E. is vandaag wat slaperig. Jan Pels blijft vannacht slapen. De stemming is er eerst niet erg.

Jan :


Donderdag 28 December 1944.
Goddank was het vandaag een beetje verwarmd op de fabriek, hoewel nog niet veel.
’s Middags nog even naar Frl. Rose geweest, en daar heel genoeglijk zitten praten. Je moet er eigenlijk met niet meer dan twee man zijn, anders wordt ze zenuwachtig en druk.
’s Avonds had de feestcommissie een vergadering bijeen geroepen om de problemen, die door de Kerstavond gerezen waren zijn, te bespreken, in verband met Oudejaar. We zijn het eens geworden en nu begint de avond om 10 uur, en blijf als voordrachtsdeel alleen het verhaal van Poe en het toneelstukje van Bob eb George Brautigam over met Oswalds oudejaarwoord. De andere, zware dingen hebben we voor dien avond laten vallen, t.w. Faust, de eerste twee tonelen, Gijsbrecht, verhaal van de vernietiging van Amsterdam, en fragmenten uit Gorters “`Mei”.
Merkwaardig dat nu je de mensen op de man af vraagt, wat ze er tegen hebben gahad, niemand je een direct antwoord wil gevebn. Het liefst was me eigenlijk geweest, de heele viering en bloc te laten schieten, en de avond in kleine kring (5 of 6 man) door te brengen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...