31 oktober 2019

Dinsdag 31 October 1944. Oos : Bah, ik lijk wel een D. met al dat gepraat over eten.

31 October.
Weinig te melden. Onverzadigbare honger. Het restaurant in de Elsasserstrasse bevalt ons iedere dag beter, we gaan er nu maar iedere dag eerst even eten. Maar na afloop eten we meestal thuis ook nog wat … In het restaurant kregen we vandaag paddestoelen (vleesloze dag!) Thuis nog gebakken aardappelen gegeten en beschuit met leverpastei (van de Deen) en een halve appel. Bah, ik lijk wel een D. met al dat gepraat over eten.

Jan : 

Dinsdag 31 October 1944.
De AEG is nu eindelijk verstandig geworden, en laten de maandelijkse salarisafrekening overgaan in een driemaandelijkse, d.w.z. per maand een afrekening, afgerond op 5 Mark en ééns in de drie maanden een juiste afrekening. Hetzelfde systeem als de “vooruitbetaling” die we bij de Staatsmijnen hadden.
Een en ander had tot resultaat, dat ik met Dietloff, die een bijzonder goede bui had, een heel gesprek had over de Duitsche bureaucratiegeest in het algemeen en de Pruisische in het bijzonder; met een kleine appendix ober den oorlog.
’s Avonds neb ik de nieuwe piano eens geprobeerd. Het ding is helaas veel slechter dan de vorige, er zit een blikkerig geluid in en de aanslag is onregelmatig.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...