20 augustus 2019

Zondag 20 Augustus 1944 Oos : Nu het veld gemaaid is, kun je pas de trechters tellen. Wat zijn hier een bommen naar beneden gekomen!

Zondag (20)
Heerlijk uitgeslapen. Blauwe plek op achterste, en in de handpalmen. Overigens kip lekker. Wandluizen worden brutaal, met formaline en bensol zijn ze niet eens weg te houden.
Aardappels opgewarmd, met vlees en jusblokjes. Naar Jan Egberst toe weer de weg “achterom” genomen, langs de spoorweg. Nu het veld gemaaid is, kun je pas de trechters tellen. Wat zijn hier een bommen naar beneden gekomen! Heerlijk in de zon gelegen op een ziekenhuisbed. Dat kan Jan nu iedere dag doen!
Jan gaat “Kultureel doen”. Naar de Opera “Simone de Boccanegra”. Ik ga naar huis. Eerst wat gegeten in een kroegje in de buurt van het lager. Daarna naar Kees, die net terug is van zijn vacantie. Hij heeft het best gehad. Ik ben erg geladen en verdenk hem daarom ook van grapjes met zijn hospita. Hij gaat met haar naar de bios. Ik ga eens luisteren naar de Holl. jazz band in een kroeg daar vlak bij. Een mooi geheel! De nieuwste Eng. moppen worden er gespeeld. Erg warm. Te warm om dagboek te maken?

Jan: 


Zondag 20 Augustus 1944.
Onze bewegingsvrijheid heeft ook weer een beperking gekregen. Mochten we vroeger ons over het hele gebied, dat door de S-Bahn bestreken werd, bewegen, nu zijn er grenzen gesteld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...