24 juni 2019

Zaterdag 24 Juni 1944 Dagboek Oos : Langs het water was het één groot trechterveld. In de barak van mijn pakje liggen twee fosforbommen.

Vannacht er uit, alarm. 
24 Juni ‘44
Gelukkig weer Zaterdag. Regen en onweer, koud. Met Dr. Jüngling mee geweest, en de schade bij hem thuis bekeken. Twee bommetjes hebben gaten geslagen in zijn huizenblok, het is niet erg, maar desalniettemin is de vuiligheid die zoiets meebrengt enorm. Met deze aardigheid lopen we onze koekjes in Börse mis. Ondanks dat bij de Staats opera op een bankje gezeten, totdat een enorme donderbui ons weg joeg. In de telefooncel er naast hebben we geschuild tot het ergste voorbij was. Toen hebben we wat gewandeld, gegeten, bij de kapper gezeten en daarna brood gekocht. S-bahn verkeer helemaal in de war. Van Rf Str. Tot UdL moeten lopen, verder op vele stukken pendelverkeer. Langs het water was het één groot trechterveld. In de barak van mijn pakje liggen twee fosforbommen, dat is dus wel genoeg. Daarna naar Borris. Voordracht zoals altijd; spannend van begin tot einde.
Na nog wat broodbonnen in ontvangst te hebben genomen, zijn we weer vertrokken. Een bundel gedichten van Borris heb ik gekocht, ik ben benieuwd of dit even spannend is en goed als zijn voordrachten en pianospel.
Elf uur naar bed
Alarm met luchtmijnenen de buurt. {01:25 tot 02:00}

Ook Oos heeft het afhaalkaartje in zijn dagboek geplakt:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...