30 juni 2019

Vrijdag 30 Juni 1944 Oos : Overigens gaat alles met “Kunststof”, dat weten we nu al. Een tafelkleedje in ieder geval, een lampekap enz. enz


30 Juni  Vrijdag
Heerlijk geslapen, hoewel natuurlijk niet uitgeslapen. Wat wen je toch snel aan een andere ligplaats, al is die nog zo ongelukkig. In Rehbrücke b.v. op de houten krib sliep je tenslotte ook best. Maar ik geloof niet dat je voldoende uitrust om b.v. te kunnen studeren.
De Italiaan staat met verrukt gezicht bij de wals en staat hartstochtelijk te snijden en om te gooien. Een prachtige vent is het. Een kwartiertje geslapen in het “Tropenraum”. Met de kaart van Dr. Schröder naar en voordracht over principiële vragen der isolering.
Zeer interessante lezing, alleen het gevoel in een universiteit te zijn is al iets bijzonders, iets dat je goed doet. Ettelijke brandbommen hebben het gebouw wat toegetakeld. Deze grote gehoorzaal is ongeveer twee maal zo groot als die van Kölg!
Na afloop nog wat naar een kunstenaar gekeken die silhouetten uitknipte uit zwart papier. Geweldig aardig. Tot de ontdekking gekomen dat Jan Egberts wel eens bij me zou kunnen zijn. Snel naar huis, en Jan E. was al weer weg. De Barak is weer open, maar het stinkt er nog erg. Enkele dode wandluizen gezien. Jan en ik hebben direct de nodige maatregelen genomen, en allerlei dingen naar ons toe georganiseerd. Op de AEG manier! We zijn van plan er iets moois van te maken, en dat zal ook wel gaan ook. Geen van beide maken we veel rommel, en dat scheelt al veel. Overigens gaat alles met “Kunststof”, dat weten we nu al. Een tafelkleedje in ieder geval, een lampekap enz. enz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...