23 juni 2019

Vrijdag 23 Juni 1944. Jan : Er gaat het gerucht, dat de Amerikanen bij de laatste luchtaanval bommen met mosterdgas gebruikt hebben.

Vrijdag 23 Juni 1944    {261}
Oswald kreeg vandaag ook bericht, dat er een pakje voor hem in de Friedrichstrasse lag. Morgen zullen we maar eens proberen navraag te doen.
Jan van den Braak kwam vandaag met een min of meer onrustbarend bericht: er gaat het gerucht, dat de Amerikanen bij de laatste luchtaanval bommen met mosterdgas gebruikt hebben. Ik geloof dit praatje geen moment, maar ik vermoed dat de propaganda het wel eens zou kunnen gebruiken om op Engeland toe te passen.
Er kwam vandaag een brief van Ad uit Bautzen. Hij maakt het best. Het leukste vond ik, dat hij de Spreekrans zoo miste. …
Het laatste evenement van vanavond was, dat Bornewasser 10 luizen in zijn hemd ving. Maar dat is tenslotte ook geen wonder, als je ’s nachts met twee borstrokken en een pyama onder drie dekens slaapt, en je lichaam uit schaamte nooit lucht geeft. Maar hij was er zelf toch wel flink van geschrokken. Hij wil zich laten ontluizen, maar informeerde echter eerst heel erg naar de Russinnen, die je insmeren mat desinfectans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...