22 juni 2019

Berlijn 22 Juni 1944 Brief 90 : Jammer van de Spreekrans als we uit elkaar geslagen worden, het was erg gezellig in de Lindenstraße.


91
Berlijn 22-6-44
Lieve Paps, mams en Lily.
Na de gebeurtenissen van gisteren, was het mijn bedoeling een lange brief te schrijven, maar ik ben gestoord en ik heb werk gekregen. Daarom dit kaartje. Gisteren was het een zwaar bombardement, maar we zijn er weer goed afgekomen. De barak staat er nog maar… we zullen er uit moeten vrees ik. Er komen D. werkstudenten in, en dus moeten er buitenlanders uit. Heel logisch. We zullen dus naar de Invalidenstraße toe moeten. Nu lag de grens net bij de studenten, en ik zou mogen blijven. Er zijn echter protesten gerezen over de aanwijzing van degenen die weg moeten, en ik denk dat er wel een herverdeling komt, zodat ik ook weg moet.
Grand-père schrijft in een brief van 1 Juni dat hij naar St Hippolyte denkt te gaan, in een rusthuis. Een paketje met Aplona is leeg aangekomen. Om razend van te worden! Misschien dat hij naar aanleiding van de gebeurtenissen van 6 Juni wacht en in de bergen blijft.
Ik weet niet of de nummering goed is, naar ik meen schreef ik Zaterdag een briefkaart 90.
De berichten dienst na bombardementen functioneert niet op het ogenblik. Ik ga daarom vanavond, nu het verkeer weer wat normaler is, naar Fischer, misschien kan die wat voor ons doen.
Jammer van de Spreekrans als we uit elkaar geslagen worden, het was erg gezellig in de Lindenstraße.
Brief volgt. Veel liefs,
Oswald.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...