28 december 2018

Berlijn 28 Jan. (Dec!) Dinsdag. Brief 29 Gisteren geen tijd gehad deze brief te beëindigen



Gisteren geen tijd gehad deze brief te beëindigen, wegens de begrafenis van Evert Hessink. We waren met 4 jaargenoten en nog ± 40 andere studenten aanwezig, de ouders waren er niet. De begrafenis was erg armoedig, op kosten van de stad Berlijn. In een rouwkapel werd rede gehouden door iemand v.d. fabriek, door Klaas Booy als jaargenoot, en door een theoloog van zijn groep. De plechtigheid werd besloten met het “wilt heden nu treden”.
Nu eindelijk eens antwoord op jullie brieven. Paps: 11 Dec. Jullie moeten niet zo bang zijn voor die pakjes, die heus wel aan komen hoor. Waarom gaat Ellie toch weg? Jammer dat ze nu net als het moeilijk wordt mams in de steek laat. Hoe gaat het met Ries? 19 Dec Paps, ontv 27 Dec. leuk dat je zo vaak schrijft, ik krijg deze dagen veel post, dat is erg prettig. Mams – brief 17 Dec, ontv. 27 Dec. zien jullie wel, aangetekend gaat hierheen véél sneller dan gewoon. Vandaag gaat deze brief door naar Grandpère. Ik heb hem al gefeliciteerd met zijn verjaardag, en het nieuwe jaar, verder Eva Genouy in de Alpen ook voor nieuwjaar. De brief naar App. Is weg. Tante Marie en oom Theo heb ik ook maar een nieuwjaarswens gestuurd. Ik ben jaloers op jullie schaatsenrijden! Mijn enveloppen zijn op! Brief v mams van 3 Dec was precies op tijd! De pakjes met de post zijn nog niet aangekomen. Appels altijd met v G. en Loos, òf aangetekend per post. De brief van Lily van 27 Nov. was gezellig en lang, ik geloof dat ik er al op geantwoord heb.
De groeten en nieuwjaarswensen aan het Kat-clubje + dominée. Zeg maar dat ik er op sta aangenomen te worden al ik met verlof ben.
Mams moet gewoon aan Grandpère schrijven, dat is hier te verantwoorden.
Ik schrijf alles zoals ik het meemaak, wees niet bang dat ik iets verzwijg of zo, dat is veel lastiger en daar begin ik niet aan. Wat J. de M. K. doet vind ik dom; zo zitten zijn ouders altijd in angst.
Veel liefs
Oswald

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...