23 december 2019

Zaterdag 23 December 1944. Oos : Vandaag is er voor de Duitsers een borrel, ze krijgen allemaal wat, behalve de buitenlanders.


Zaterdag 23 Dec.
Alles op de fabriek staat in het teken van de komend feestdagen. Twee paar schaatsen op de kop getikt, het paar van Schenk was verroest, hij heeft het nog geslepen ook. Het andere paar van Dudlitz is niet scherp genoeg vrees ik. We zullen zien.
Vandaag is er voor de Duitsers een borrel, ze krijgen allemaal wat, behalve de buitenlanders. Alleen Dostalik doet mee! Kuscheltje komt me achteraf een van de drie reageerbuisjes die ze gekregen had, brengen. Met Jan heb ik tenslotte deze fooi gedeeld.
Na een handje van Hofmeier, en handje met beste wensen van iedereen, naar Hertzberge. Vandaar naar huis en door naar de staatsopera. Hans v Griffen zorgt weer eens voor een kaart! Alleen, hij zegt: half vier begint het in plaats van half drie.
De uitvoering is uitstekend, orkest van de Phylharmoniker. Welk koor het was weet ik niet, maar was zoiets als de 83e opvoering van dit jaar!
Wat opviel was, dat de piano niet stoorde, het was koud in de zaal.
Witkop heeft zich gesneden aan een lijk, en infectie opgedaan.
Vanavond boven weer eens een “ronde”gemaakt, alle kamers zo af met een praatje. Erg gezellig. Witteveen heeft critiek op de Spreekrans, hoewel hij er nooit bij geweest is. Hij wil het anders doen, hij wil meer activiteit. Hoe dat moet? Witteveentje is wel een eigenwijs stukje mens, hij wil het altijd beter weten.


Of zouden de kaartjes zo gepubliceerd moeten worden om geen aanklacht wegens neonazisme uit te lokken:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...