23 november 2019

Donderdag 23 November 1944. Oos : We vinden langzamerhand toch dat het niet zo gek zou zijn als we wat dichter bij Holland zaten.

23 November 1944.
Brief van huis gekregen, van Mams, 13 October. Wel oud, maar toch leuk. Er zijn bommen gevallen in Utrecht.
Vandaag voorzichtig begonnen met Russisch. Voorzichtig, omdat iedereen zegt dat je het niet volhoudt, er komt een crisis na een paar weken, als je merkt dat het zo moeilijk is!
Jan Egberts komt vandaag, zoals gewoonlijk Donderdags. Paans komt ons weer storen, en is vervelend met zijn Kerstviering. Zoals het mos geworden is, ook vanavond pannekoeken gebakken.
Het ziet er naar uit dat er snel een beslissing valt. Merkwaardig is dat nu die jongens naar het Ruhrgebied weg zijn, we langzamerhand toch vinden dat het niet zo gek zou zijn als we wat dichter bij Holland zaten.

Oos is vergeten brief 126 van de 21e te posten:


P.S. 23 Nov. Twee dagen heb ik mijn brief laten liggen, waarvoor ik nederig excuus aanbied. Ik bedenk dat jullie al wel een prettig kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar kan wensen. Jammer dat ik er niet bij zal zijn.
Veel liefs
Oswald

Jan :

Donderdag 23 November 1944.
De radio is fijn. We hebben, dankzij Pessels bemiddeling nog een tweede koptelefoon gekregen, en zijn dus volledig ingespannen. Ik wil nu proberen er ook voor Fred een te pakken te krijgen. Dan heeft die tenminste ook wat.

’s Avonds heb je nu tenminste een aanduiding dat je naar bed moet. Eerst om 10 uur het tijdsein, dan de nieuwsberichten en tenslotte de commentaren. En dan, om kwart over tien naar bed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...