31 augustus 2019

Donderdag 31 Augustus. Oos : Maar nu heeft hij weer geen dekens, en het weer is omgeslagen, ’s avonds is het koud ……


31 Aug 1944
Met het zelfde bloemetje heb ik vorig jaar deze dag gevierd. Er gebeurt niets bijzonders alleen is Jan weer aan het werk, Dr Jüngling ontving hem met de woorden: “Ha, Hern de Boer wieder da, ein selten gesehen Gast”. ’s Avonds Spreekrans, voordracht van Bastiaanse die sprak over de toekomst van ons land. Zijn voordracht was uitstekend. Soms leek het meer een preek. Als alle Nederlanders zo bezadigd waren als hij, dan zouden er niet veel problemen zijn. Het debat was ook erg animerend. Jaap Terborg kwam, vóór het begin met het verzoek mee te mogen doen. Verdraaid aardig. Hij moest dan ook wel verklaren een lezing te houden, wat ons weer van een probleem af hielp. Groenhart laat niets meer van zich horen.
Frau Lizureck bood ons lakens aan om de tafel wat op te smukken, het is toch een aardig mens.
Het verdere verloop v.d. vergadering was ook erg aardig, nieuwe commissies enz. Ik had er geen spijt van. Dat ik mijn nette pak aangetrokken had voor de gelegenheid.
De Italiaan heeft het nu wat beter, hij zit met landgenoten in een eigen lager, met eigen bonnen. Maar nu heeft hij weer geen dekens, en het weer is omgeslagen, ’s avonds is het koud ……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...