17 juli 2019

Maandag 17 Juli 1944 Oos : Het hoort bij het straatbeeld, uitgebrande piano’s, stukken orgel, scheef hangend portretten van Jansen


Maandag
De bewoners van Lindenstrasse 35 tekenen protest aan, bij Ditrctor Huter. Dat is me ook een grap. Huter staat Bilek, die het woord zal doen, natuurlijk niet eens te woord.
Ontzettend moe, veel te kort geslapen. Bovendien slecht. Het raam is door een stomme Tsjech dicht gedaan voor de verduistering, en aangezien dit slag lieden geen interesse heeft in (water en) frisse lucht, bleef het raam dicht. Zwetend werd ik in een geweldige stank wakker.

Jan en ik liepen laatst ergens rond , in de straat waar Borris woont, en zagen een uitgebrande piano liggen. Je ziet nog de harpachtige constructie van het raam waar de snaren zitten. Het merkwaardige is echter, dat het je helemaal niet meer verbaast als je zoiets ziet. Het hoort bij het straatbeeld, uitgebrande piano’s, stukken orgel, scheef hangend portretten van Jansen, overal gaslucht, badkuipen, en verheven WC’s.
’s Avonds nog pap gekookt. Inkopen zijn hier makkelijker te doen dan in Köp. De markthallen zijn vlak bij. Het lijkt erg op de Franse methode van verkopen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...