22 juni 2018

Hirschgarten 22-6-‘43 Pflugk – Hartung straße 7


Berlin-Hirschgarten
22-6-‘43
Beste Paps, Mams en Lily

Het gaat weer eens voor de wind. Bob Bleeker en ik hebben de kamer gekregen, vlak bij het lager, die we zo graag hadden. Misschien krijgen we er nog een klein kamertje bij, dat dorst de mevrouw er nog niet bij te beloven. Het nieuwe adres is:
p/a Mevr. Fam. Schlegel
Pflugk – Hartung straße 7
Berlin – Hirschgarten.
Zaterdag gaan we helpen de kamer te ontruimen, zondag verhuizen we waarschijnlijk. Schrijf dus naar het nieuwe adres, en breng anderen er van op de hoogte. De brieven die op het lager aankomen, raken zeker niet verloren, wees daar niet bang voor.
Vanavond hebben we een paar jongens van 18 jaar, Hollanders, gesproken, we weten dus ongeveer hoe de toestand er uit ziet thuis. De photo’s van Petertje heb ik gekregen, ze zijn geweldig leuk, het valt me erg mee! Ik vind het erg leuk photo’s te hebben van thuis, ik wil van jullie ook graag een Photo hebben. Wenschen van me zijn nog: twee klerenhangers, betere spullen om b.v. een voering vast te zetten, Panflavin (Bayer produkt tegen hoest, iedereen roemt er hier over.) een wekkertje, en op den duur heb ik een tweede witte jas nodig. De kleren van mij die nog op Viking hangen moet Arike eens gaan halen s.v.p. naam staat op kastje. Sleuteltje in middelste la in mijn bureau (Plat sleuteltje)  alles gaat uitstekend, gezond, goed werk. Zondag gezwommen in Müggelsee en in bios geweest. Zaterdag Jan’s verjaardag gevierd. Volgende brief schrijf ik als ik geïnstalleerd ben.
Veel liefs
Oswald

P.S. Je mag twee velletjes per brief schrijven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...