14 november 2019

Dinsdag 14 November 1944. Oos : De Tirpitz (slagschip) is gezonken. Hebben we eigenlijk nog een slagschip? Vraagt een D. me. Ik weet het niet.


Dinsdag 14 Nov.
Vandaag weer helpen aan de machine. Als afwisseling heel aardig. Er wordt een mop verteld. “Ein Volksstürmer hat in Ostpreußen mit einem Dreschflegel ein Flieger heruntergeholt” als de mensen ongelovig kijken zeg je er bij: “von seinen Tochter!”
De tocht naar Köpenick voor was en spek is vergeefs. In de trein terug naar huis zat ik tegenover een allerliefste dame, die me belet heeft te lezen, omdat ze me teveel boeide. Ze rookte een sigaret, ik gaf haar vuur, en als ik een Belg geweest was, had ik beslist een praatje gemaakt en was achteraf met haar meegegaan naar huis! Als je merkt hoe erg een vrouw je soms sexueel kan opwinden, vraag je je wel eens af hoe lang deze ontmoeting nog kan duren zonder tot een uitspatting te leiden. Zal ik op een goede dag de smaak te pakken krijgen, en een vreselijk naaibeest worden?
Bas maakt een praatje in verband met de kerstvoorbereiding. De Tirpitz (slagschip) is gezonken. Hebben we eigenlijk nog een slagschip? Vraagt een D. me. Ik weet het niet.

Jan : 


Dinsdag 14 November 1944.
Ik heb vandaag heel genoeglijk zitten vertalen aan Edgar Allen Poe. Ik heb na eenige moeite uitgezocht: “de put en de slinger”, “the Pit and the Pendulum”. Het valt niet mee…
Verder zijn we bezig met het zoeken van een geschikt wasmengsel om kaarsen te gieten. Voorlopig is het resultaat vrij negatief.


Iemand van de Volksstorm heeft in Oost Pruisen een vlieger neergehaald .... met een dorsvlegel ...

Van zijn dochter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Toegift 1945 - 1985

Invalidenstraße anno 1945: Invalidenstraße anno 1985: Kabelwerk Oberspree anno 1985: Oh ja! ...